Monday, December 6, 2010

sepanjang malam 03122010 - 04122010

ptg pas opis, aku guna khidmat kete sapu yg ada..ngeh3...
(sape nk menggunakan khidmat kete tersebut...leh email mintak no. contact..:P)
tunggu en.ikram yg agak kelewatan pulang dari kerja pd ptg itu...
dan kami naik komuter dari pdg jawa kol 6pm+- lebih kurang...
beli jek tiket terus tren sampai...
tanpa melihat kiri dan kanan, aku n ikram n dania pon masuk la dlm tren...
ikram pon tnya nape ramai pompuan...
terpampang kt dinding koc tuh tulis.."koc wanita...sepanjang masa.."
ngeh3...lu silap naik koc la weh...aku soh ikram dok menempek kt tepi pintu koc tuh ditemani 2ketol bag...hehehe
pastu sambil2 dania dok lambai2..."ayahhh...ayahhh..."
hahaha...sangat lawak...cian laki den...nasib xkene sekolah kan3...
komen en.ikram... "huh...cam alien dok dalam koc tu tadik...." :p
sempat solat..makan sket...terus ke tmpt nk tunggu tren tuh...
meh2 layan gambar pengalaman aku first time naik ketapi...
berangkat dari KL sentral kol 9.15pm...sampai kt Stesen Arau hampir jam 8am lebih kurang...
selama 11 jam dalam ketapi kire ok la...lama ker???
byknyer katil...atas bawah bersambung2...tutup ngan tirai...
leh hai2..bai2...:p

dapat katil atas...wahh...siap landing u...nasib kaki leh lurus kan...hehehe

aku pon katil atas gak...hehe...aku ngan dania la share 2 org...ayahnyer xmuat nk share sekaki...:p

leh la ibu lex2 kt katil tuh...xder la nk dok atas riba sgt..pasal luas kan...kalo seat tuh terpaksa la dok atas riba..huhu

ngah setup tempat tido..hehe...pakcik kat bawah tu riso jek katil hempab dia..haha...bp kg la org atas ni yerrr....:p

ni time pagi...dah nk sampai Arau...memula jadi 1st gerabak...

bila dia tukar kepala ketapi kt bkt.mertajam...dah jadi gerabak last plak...:p

di saat pagi...dah salin baju pon...

tido cam xmau bangun dah dak nih...sonok sgt kot naik ketapi...hehehe

17 budak comey:

army4war said...

mcm menarik jee tido dalam ketapi.. aku penah naik ketapi, tp duduk laa.. tak baring pasal dh habis katil hehehe... nanti nk try la.. tp nk g mana.. kg aku kat tapah je.. tak sempat tido huhuhu...

|| NaFiRaa || said...

hehehehe... lena sungguh tido.. sonok jugak nek tren balik kg.. bulih landing2..nasib lah balik ganu x de tren..kalo x leh la try~

Sarah Syazwani said...

haha..aku pun penah termasuk koc wanita masa ng kamil...sume org tgk pulak tu..nasib baik mlm xde org jaga sbb kalo siang adik aku kata ada guard akn halau org laki yg dok situ

eT said...

mira:
heh mira..
leh jenjalan kt langkawi ker...naik la ketapi turun arau...hehe

nafiraa:
ala..kalo xbalik kg...jejalan pon ok...:p

sarah:
nasib ari tu xder guard...kalo x kompem kene halau kan3...
aku pon kuar sekali la kalo kene halau..
xsanggup berpisahh...ecehhh...:p

aku la... said...

heeh naik ketapi..10 jam KL-arau..kalau ada kawan mmg best..tapi kalau sensorang macam aku dulu buhsan dowh..nak tido pon takut..

army4war said...

jom et g langkawi nek ketapi.. turun arau ramai2.. jom jom jom kekekeke...

eT said...

aku la...:
cess...aku igt sape la aku la nih...haha
lani kan ada adam leh jadi kawan...kire ok la tuh...:p

mira:
langkawi dah penah p...
kite p singapore la nak???jom...jom...jom...keskeskes...

Amy Syaquena said...

As'salam..

wah macam best je amy rasa amy kena cube sekali travel naik keretapi macam nie..

baincardin said...

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1432! ^_^

eT said...

amy:
leh jek try...hehe...kalo xrushing mmg sesuai sgt...

baincardin:
Selamat Menyambut Maal Hijrah 1432! :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya kita tak pernah naik keretapi, teringin gak merasa naik, opis kiter wat cleaning dalam ketapi ni

misz FaTiN said...

seronok x jln2 ngn ketapi?..
penah naek mase kecik mcm dania dulu je sekali..so,, xde perasaan la.. hehe

eT said...

mama_balqis:
opis wat cleaning??huhu
leh tumpang la sekaki naik..:p

misz fatin:
sonok...
jom kite jejalan plak nk...hehe

misz FaTiN said...

jln p mne?.. jum..hehe..;p

eT said...

kite p siam la plak..:)

@e_da said...

alamak bestnya et.. rasa nak try gak la.. jakun ni tak penah naik ketapi yg landing2 kat katil ni

eT said...

haha...try la...