Monday, March 28, 2011

Akar fatimah kembang semangkuk




huhu...korang tengok tajuk tu pon dah leh agak kan...
aku rendam akar fatimah ni semalam...
dek kerana sakit sampai aku xleh nk berjalan...mungkin sbb baby terlalu menekan abdomen2 ku...(abdomen tu hape?? )
bila tengok akar tu kembang semangkuk...korang rasa apa yg patut aku buat??

A. tengok saje
B. tunggu dia tumbuh tinggi
C. minum air dia
D. ajak dania main kapal2 lalu celah2 akar tu...

haaa...pilih3....yg mana satu patut aku pilih...

okeh la...ari ni aku mc lagik...nak ke opis sungguh lah xberdaya...serius sakit..
tambah2 time berjalan...xtipu...mlm smlm ikram dah ajak p sepital..
tp aku ni pikir macam2...dania cane malam2 ari camni kalo aku tinggal dia...
dia nk tido sure nak ibu...kesian plak kat dia...
nnti kalo sepital kata blom sampai masa lagi...kompem dia soh balik umah...mmg la...
lg pon baru jek aku p wat lawatan muhibah kt sepital tuh...segan la plak nk p lagik...aci x??huhu...
maka aku wat keputusan nak p hospital pakar an-nur kat bangi tuh...jauhkan aku menapak...
xder la..aku dok seri kembangan sehari 2 nih...dekat ngan sepital...
dari jam 9++am...kol 12++pm baru sampai turn aku jumpa doktor...kol 2++pm baru setel...seharian kt sana...
jumpa doktor...bila cek...dah ada bukaan 1cm...huhu...contraction pon sket2...
kalo xkronik...2-3 hari baru bersalin kot...
so..kite balik la dulu pekene nasi ayam ke..nasi minyak ker kan...hhhehe
p honeymoon dulu ke kan...p shopping2 pon sempat lagik kot... :p
melalut sudahh...

kawan2 sume..doakan sumenyer berjalan lancar yer...thanx... :)
mood seram nehh....



14 budak comey:

~izan~ said...

ko sempat lg mkn nasi ayam ye tadi haha.kalau aku,cuak dah bila kata dh bukak.aku ingat ko dh admit.tu aku tnya td huhu....ape2pun moga slmt semua...

HEMY said...

oh tgh expecting la ni ek...sapa doktor yang leh direkomen ek kat hospital serdang tu?

|| NaFiRaa || said...

ohhh.. tumpang cuak jugak!! moga semua selamat k~ take care!

ape kata minum jek air yg di rendam ngan bunga siti fatimah tuh~ muehheehe

wahidah said...

ko tgk je air rendaman tu. aku dlu sampai busuk air tu aku tgk.hahahaha.

weh...selamat bersalin.semoga dipermudahkan.

EiJa ZaQuaN said...

eija yg baca pun cam seram jerk..
iyela msti berdebar jerk nak menunggu hari ni..

kalau eT xnak minum air tu..pass la kat eija akar fatimah tu..
teringin gak nak rasa..hehe..

moga dipermudahkan bersalin dan segalanya berjalan dgn lancar..amin..

Anisa Hang Tuah said...

akak..semoga segalanya akan berjalan dengan lancar
everything gonna be okei.
kami di sini sentiasa doakan akak
:)

sya said...

dah tak lama ye...
semoga semuanya dipermudahkan... :)

ardinihumaira said...

1st time dni tengok akar tu ;)

Jari Lentik said...

apa rasanya? ada rasa mcm kembang semangkuk tak?

eT said...

Izan:
sempat lg nk mkn2 nih.mula la nk demand mcm2.hehe.

Hemy:
eT xkenal doktor kt sana.sbb mn yg ada tu la yg layan kite.xder special request pon.huhu.

nafiraa:
hehe..tumpang cuak eh..setakat ni dok tgk jek air tu.:p

wahidah:
huhu..terkeluar gak sorang silent reader aku.hehe.
Aku pon cam ikut jejak ko jek nih :p

eija:
nk pass air ke kt ieja?hehe.
Ada org penah pos air x?
Ieja pon take care yer..

Anisa:
thanx a lot nisa..huhu

sya:
aminnn. .

Ardinihumaira:
kalo xsilap ari tu bkn dni kata ada 3 ke akar camnih?huhu
ke akak salah orang?

Jari lentik:
rasa apa?air ke akar?huhu
xder rasa apa pon.cam air minum bese je la.

mamalieyna said...

take care ye..hu~ teringin nak peknen ni weeh..hee

iera said...

semoga semuanya dipermudahkan..kak et jaga kesihatan n diri baik2 tau..semoga masa baby nak keluar kak et dalam keadaan sihat walafiat cume sakit nk bersalin je la..hihihi

wahidah said...

ko ikut jejak aku..hahahaha..tp aku pun tgu time nak meletup cam ko gak.hahahaha..boleh ler nak ikut jejak aku lg.

eT said...

mamalieyna:
hehe..doa byk2 moga mamalieyna peknen lg...

iera:
aminnn...moga selamat...

wahidah:
hehe...ko bila plak next???