Wednesday, March 2, 2011

Akhirnyer Keputusan dibuat...

pening punyer pening nk pilih produk untuk bersalin nih...
byk sgt kat pasaran skang nih...
ni ada aku pernah wat list SET BERSALIN ...
mungkin byk lg kat luar sana yg xmasuk list nih...macam2 jenis ada...


kalo dulu aku amik set salindah start dari mengandung sampai abes pantang...
tu pon start dari 7bulan baru aku start amik...kalo ikut dia start 3 bulan dah kene amik..hehe
dasar malas makan ubat ni ssh la sket kan...

kali ni aku amik salindah yg utk time pregnant jek...
set lepas bersalin nk try yg lain plak...hehe
last2 aku wat keputusan nk try nona roguy la plak kali nih...
ni pon sbb bebaru ni p ngurut ngan akak tuh...dia mmg pengguna tegar NR...
so...xsalah la aku nk try kali ni kan...mana tau serasi ngan aku...


Set Nona Roguy :

* PhytoNatal - 90 biji- dalam bentuk tablet untuk dimakan
* Akar Herbanika - 10 paket- dalam bentuk paket dan perlu dicampur air untuk diminum
* Minyak Herbanika - 100 ml- minyak sapuan pada perut, pinggang dan badan
* Herbanika barut (krim) - 60gm- sapuan pada perut dan pinggang
* Uncang Cuci Herbanika - 10 paket- untuk jagaan kebersihan dan kesegaran wanita
* Herbanika Lulur - 100gm- untuk menyental kulit, kehalusan dan kebersihan kulit


set NR ni aku mintak ngan bengkong sekali...dulu pinjam org punyer.. :p
nnti dah ada stock akak tu roger la aku...

ada byk lagi nk kene amik kire nih...
tunku moden dah tanya2...tinggal nk bayar jek...hehe
lagi mandi2an tu nnti kan...serai wangi nk kene carik kt kampung...
ada yg jual dah siap...ari tu ternampak kt majalah..nnti usha balik...

lagi...wahhh...byk lg xready nih...xper..step by step...
barang baby yillek lagik..hehehe

k la..sekian cerita ibu mengandung...

16 budak comey:

AkmaFaizal said...

wah..semangat betul.hehe..semoga selamat berpantang nnt. hehe..harap2 semua selamat. bila due nih?

eT said...

kene semangat..utk diri sendiri dan kesejahteraan keluarga..hehe
nnti mak ai bising kalo wat xtau jek...ngeee....

Sitisifir10 said...

Saya dah 5 kali mengandung beranak mmg dgn salindah aje...tak pernah lagi amik supplemen lain :) sbb takut ubatnya tak sedap mcm salindah..ahahahaha

lydzar said...

guna salindah jugak masa anak 2nd..time lepas pantang yg 2nd dulu cuma amek phytonatal je. pilis param yilek!

kali ni pon, cuma prepare phytonatal and set vitamin utk confinement from shaklee..

Sarah Syazwani said...

selamat menghadapi hari2 berpantang..hehehe

wahida said...

ramai org ckp set nona roguy bagus...tapi saya x pernah try lg..dulu pakai set afiat...

eT said...

Sitisifir10 :
wahhh..dah 5 yer kak..
caya la...
saya baru nk masuk 2 nih...:p

lydzar :
kalo amik NR ni xyah param..pilis...bagai...
tujuan param/pilis tu utk xnak bg angin masuk badan...
NR dia ada ubat yg utk halang angin masuk badan...
kata akak urut tuh...hehe

eT said...

Sarah Syazwani :
yeah...moga hari berpantang...pantas berlalu...hehe

wahida :
hehe..ni pon baru nk try.. :)

Qaseh said...

sy yg 7 bulan ni pun belum cari lagi set bersalin...belum decide lg set apa nak pakai...

Mummy Nana Yg Gorge said...

tak nak cuba leesa formula ke?

masa first baby dulu saya guna sendayu tinggi.. not bad.. berat badan mmg turun dgn drastik.. tapi mahal.. hihi..

yang second nie saya rasa mcm nak cuba leesa formula pula.. orang kata elok juga..

kandungan baru nak masuk 7 bulan next week.. next month la kut baru terhegeh2 nak g beli set bersalin.. hihi..

nabilah_2908 said...

due bila kak...? :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW_2

A.s.t.i.n.a said...

semangat tau mummy.. dekat dah ni.

|| NaFiRaa || said...

ai x berani nak beli set bersalin lg.. takut de masalah BP.. x leh makan jamu..panas~ kalo untuk kegunaan luaran tuh boleh lah beli..

AnneRaini said...

bestnye dah nak bersalin ye..rasa macam nak mengandung lagi sekali pulak..hahaha

EiJa ZaQuaN said...

eija masa preggy kan zaquan dulu mmg beli set nona roguy..tp x makan pun pil2 dia..sbbnya zaquan ada G6PD n menyusu badan..x bole mkn ubat herba..
tp minyak nona roguy mmg elok..utk guna seharian pun elok..

utk 2nd preggy ni eija x pk pun lagi nak amik set bersalin yg mane..sbb takut baby ada G6PD jugak..takut nnti penat jerk beli..tp x bole mkn kan..

eT said...

Qaseh :
hehe..xper..pelan2...

Mummy Nana Yg Gorge :
ari tu ada gak teringin nk try leesa tuh..
tp dah jumpa akak ni..belasah je la..:p

nabilah_2908 :
due awal bulan 4 nih...huhu

A.s.t.i.n.a :
harus semangat neh...

|| NaFiRaa || :
ari tu tanya akak tu xder panas pon dia kata...huhu

AnneRaini :
haaa..pelaga...wat proposal la.. :)

EiJa ZaQuaN :
G6PD pemende??huhu