Tuesday, March 29, 2011

Fabric Frame


suatu masa dahulu..hehe..cam dah lama jek..
mmg dah lama cite nih...saje aku baru nk cite kat sini...
sampai aku lupe aku p jejalan kat mana ntah pastu kitorang singgah kat nilai beli kain nih...
tujuan aku nak wat frame...saje ngengada...nak try test tengok...cun ke x...

aku pilih kain corak bolat2 nih....hitam + putih + merah
ikram pon pelik cane la nk wat frame ngan kain nih...huhu
aku pon pelik ngan diri sendiri...tp aku nk wat jugak...

aku cuba nasib bawak balik kampung mintak abah wat kan frame...
nampak cam abah faham apa yg aku nak...
tp betui ke dia faham???huhuhu
aku dah siap potong2 kain tuh...
jadikan frame kecik 4 keping...besar 2 keping....sumenyer ada 6...
dah bg pengasuh sekeping..pesal la aku xbg dua eh...baru ada pasang dia kan...ish3...

pastu memandangkan abah aku tu cam bz jek...
kompem xsiap frame aku ni kang...aku bawak balik ke shah alam...
kebetulan kt seksyen 2 ada kedai frame...aku hantar kat situ...
jenuh gak aku google gambar nk tunjuk kt tokey kedai tuh...
nasib dia paham...hehehe
dalam tempoh seminggu siap frame aku tuh...

ingat nak wat sendiri kan...tp apakan daya...xder kelengkapan dan kemahiran yg cukup...

xlama kakak aku nengok frame nih...
pastu dia p cameron highland jumpa la plak kain yg sama cam frame aku nih...

korang tgk...kain yg sama kan jadi bag plak dah...wahahaha...
kang aku amik bag tu gantung at dinding sama2 ngan frame aku tuh...
cane la leh jumpa bag ni plak...sabor je la...huhuhu

kalo korang p memana jumpa kain yg sama diorang wat mende lain plak...
jgn lupe amik gambar eh...leh kite geng...hehehe


Sejukkan Badan dan Kurangkan Migrain dengan Bantal Sejuk

16 budak comey:

~izan~ said...

hehe..rumah aku ada byk sgt frame mcm ni sebab pyus buat ari tu..smpai tak tahu mana nk gantung..paling besar 5x4kaki haha... beli kain kat KAMDAR aje hehe....

cik dah ganu kiter said...

kreatifnyer....tak pernah lg jupe frame kain...umah sy mesti x sesuai sbb umah kayu kg...huhuhuuh

mekchu said...

dulu clock wall deco tu.. skang fabric wall deco pulak kan.. uish, mmg tercabar ni untuk miliki :)

Zefa NorAsmara said...

eT suka merah ye?

Aidanisme said...

kain jenis ape ni kak et? macam best je wat frame gini

Nad @ MamaZakwan said...

kite penah jual beg corak gitu ;)
masa wat giveaway saya nak beg itu aritu pun hadiah 1st prize beg itu, hehe

lydzar said...

berapa rm kedai tu charge buat frame ni? nice lah kain tu bila dh jadi frame

eT said...

~izan~ :

a'ah...ada aku tgk kt blog ko tuh..
tu yg sebok nk wat jugakkkk...huhu

cik dah ganu kiter:
kalo kreatif n kene gaya...umah kayu pon cun kot...

mekchu :
clock wall tu pon cun kan...dia ada serangkai2 kan...

Zefa NorAsmara :
eT suka purle benornyer...tp sekali sekala pandang merah cun la plak..hehe

Aidanisme :
ala...kain jenis tebal2...keras2...selalu org wat langsir kot...apa ntah nama kain dia tuh...

Nad @ MamaZakwan :
ye ker...bag ni byk d pasaran kot...hehe

lydzar :
kedai tu charge ikut saiz...
kalo yg kecik tu kalo xsilap rm8 kot...
yg besar tu rm15...
pasai ari tu soh wat byk kn...

Bang Am said...

Anda membeli kain ini dalam perjalanan pulang dari Pasir Gudang ke Seri Kembangan.. Singgah sebentar di pekan Nilai... Sebab anda sudah berkenan.. Jadi ler frame, bukannya tirai.. huhuhuhu...

ardinihumaira said...

comelnye :)

erienz said...

suka suka...sbb warna merah...

Kancilbiru said...

wohaa boleh sama la pulak....sebijik dot!

eT said...

Bang Am :
hehe...baru ingat...:p

ardinihumaira :
nasib dni cakap comel...haha

erienz:
wahhh...peminat merah yer...

Kancilbiru :
haha..tu la psalnyer...sebijik kan...

miezaniera said...

cantiknye..kene ngn tema dapur i..kreatip la et nih..

Nur Izatul Fitri said...

hi...just nak tanye..tolong bagik exact location kedai frame seksyen 2 tuh, boley tak? thanks..!!

eT said...

kedai seksyen 2 tu betul2 berdepan ngan sekolah seksyen 2...kecik jek kedainyer...blkg 7e tuh...