Wednesday, March 16, 2011

Bengkel Asas Jahitan Manik


ni nak cite kisah last week...
kt opis ada wat bengkel / kelas asas jahit manik untuk pertama kali...
aku pon saje la nk join...menyemakkan diri...hehehe
memula xder geng nak ajak...nasib iera ngan bai nk join jugak...
last2 aku ngan iera jek masuk bengkel tuh sbb bai balik umah dia...hehe

ramai gak yg join bengkel nih...dari pangkat peon sampai la ke pensyarah besau2 ada join...
meriah u dgn gelagat masing2...siap ada makan free lagi...macam2 ada...
nk tunjuk ajar sensorang2 mmg pening...
aku pon nyibuk gak nk peningkan pale cikgu yg ngajar... :)

dalam kelas tu cikgu ajar 6 jenis asas jahitan manik...
1. jahitan jelujur
2. jelujur gabungan
3. manik beriring
4. tali air
5. bunga bintang
6. corak manjalara

ni la rupanyer hasil aku belajar tuh...
dah lama xpegang manik sejak ngandung nih...
tambah2 ngan dak kecik kat umah nih...kang manik xlekat kt kain...lekat tang lain plak...hehe

agak2 ada can lagi x aku p menyemak minggu ni...hehe
mana la tau cikgu nk tunjuk wat manik corak crumble plak kan...tu yg aku nk sangat tuh...


PROMOSI TUNGKU MODEN...meh klik SINI or gambar bawah...


12 budak comey:

iera said...

hihihi..enjoy betul g bengkel ni.sbb dapat buat sesuatu perkara tanpa perlu fikir byk2..juz buat je..hehehhee..kelakar betul tgk gelagak semua peserta..hahahha..riuh jadinye kan?wahahha

Anisa Hang Tuah said...

bestnyee.teringin nak blaja,tp tade mase
:|

Kancilbiru said...

aku malas sungguh nak tenung kat manik....hahaha..

cik dah ganu kiter said...

wah beshnyer...kalu dah pandai boleh alter baju sendiri plk..baju lama diberi nafas baru

Amy Syaquena said...

Amy minat sangat , memang teringin nak belajar.. kalau dekat leh join nie..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mak aku suh pi belajar tapi last week aku nak pi makan nasi bukhara..hehehehe

Arol Mubin said...

Belajar rajin-rajin! :) Nanti dah pandai, boleh ambil tempahan pulak. Lumayan tau! Hari tue pergi 1 butik. Baju kurung biasa harga RM300+. Yang mahalnya sebab ada manik. Padahal manik-manik biasa jek.

*Tumblr tue social network. Hampir sama macam blog jugak. http://www.tumblr.com/

EiJa ZaQuaN said...

wah bestnya dpt belajar jahitan manik ni..
eija minat..dulu belajar ngan kakak kat opismate lama..
skrg ni dh xde tempat rujuk..
tp iye la kemahiran kan kalau tinggal x wat..terus lupa..lagi2 org yg baru belajar asas menjahit..hehe

ardinihumaira said...

cantiknya akak jahit ;)

Edy Zaidi said...

wah..ada bakat

Aleyn said...

Wah...cam best jer....

Ps : Cam biasa, I dah klik u nyer Nuff, jom klik2 kay

Mrs. Asida said...

sonok juga gi kelas2 menjahit ni.. aku pun duk menjahit labuci kat baju lama.. syok!