Tuesday, March 15, 2011

Kalendar Akademik | Academic Sessions 2011-2012

salam all...kali ni nk citer bab kalendar jap...
ni nk tolong cik anon yg bertanya...yer la selalu anon bg msg aku xpaham apa dia tanya...
kali ni anon versi melayu la plak yg bertanya kan...alangkah bagusnyer kalo anon tu ada nama kan...
tp xper...anon pon anon la kan dek non... :)

bukan anon jek yg rajin bertanya...yg lain pon ada bertanya...
cam bese la aku soh rujuk student portal..muhahaha...

ni soalan dari cik anon dari en3 anjakan-kalendar-akademik-ipta...nampak x?

"tumpang tanya.. pelajar diploma pun cuti selama 4 bulan ke? spatutnya daftar masuk bulan 7 kan? tolong explain skit. x brapa faham.. "

aku ni bukan la pembuat dasar dalam UiTM nih...
tp sekadar nk share apa yg aku tau sikit2 leh la kan...
kalo ikut kalendar akademik uitm yg dah diluluskan senat...(Updated: 29 December 2010)

dipendekkan cite...tolak cuti sem...ulangkaji...bla...bla...bla...
ni aku listkan dah jadi cam kt bawah ni ha....

Degree, Master and Doctoral Programmes | Ijazah, Master, PHD
Session 1: September 2011 – January 2012
12 September 2011- 23 Januari 2012 (tempoh semester)

Session 2: March – July 2012
5 Mac 2012 - 15 Julai 2012 (tempoh semester)

Pre-Diploma, Diploma and Asasi Programmes | Pra-Diploma, Diploma, Program Asasi
Session 1: May – October 2011
30 Mei 2011 - 9 October 2011

Session 2: November 2011 – March 2012
21 November 2011 - 1 April 2012

nnti 2012 / 2013 dah lain plak kalendarnyer...
kalendar sume kene rujuk IPTA masing2...ni cite tang UiTM jek...
yg lain xpasti cane kalendarnyer...boleh la rujuk terus ke bahagian akademik IPTA tersebut :)

untuk kakitangan uitm...korang try tengok balik date tuh...
mmg tiap2 bulan student akan ada...kalo xder pon seminggu 2 jek time break...hehe
mmg xakan lengang la kampus kite nih...hehe...jgn riso2...korang xsunyi...
student sentiasa "menemani' kamu semua... :)


pada yg sukakan ekspo tuh...lai3...
ni ada ekspo selangkah ke UiTM...hehe..alang2 dah tulis pasal nih...up sekali la ekspo nih...
kalo byk persoalan yg timbul pasal ekspo nih...dlm dlm poster tu kan ada no.phone...
jgn call aku..call no tuh... :) mereka bekerja untuk kamu...kamu...dan kamu....


lagi...banyak maklumat korang leh dapat dari student portal UiTM tu...


PROMOSI TUNGKU MODEN...meh klik SINI or gambar bawah...

4 budak comey:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

shah alam ada lagi ker program diploma?? memang sepi lah kalo tadak budak diploma kan..kan?

eT said...

ada lg diploma kt shah alam nih...huhu
byk lagik..

~izan~ said...

adik aku pun sibuk suruh tanya ko psl cuti hehe..ni dah ada,aku bg je link soh baca hehe

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

adik cik jue student asasi sains kat puncak alam..yang cik jue tahu dia baru habis exam final..tu ajelah...pastu baru boleh sambungkan...