Sunday, March 27, 2011

Tutorial Letak YM Status kat Blog

tetiba nak wat tutorial plak kan...xpenah2 nak wat tutorial...cam chekgu plak..hehe
alang2 aku nak letak icon ym kat blog..meh nak share ngan korang jap...

sng org tau kite online ke x kan...
tambah2 peniaga2 online nih...letak kat blogshoppe korang...
sng org nk tgk korang online ke x...ym jek kan...jimat kredit nk sms/call bagai...hehehe

ni akunyer icon ym...guna style id no 18...

ok..memula...korang copy kod kat bawah ni letak dlm column HTML...

DESIGN --> ADD A GADGET --> HTML/JAVASCRIPT

korang letak la kod kad bawah ni:



YOURID = id ym korang la
STYLEID = ikut korang nk style cane...kalo cam aku nyer tu style no 18
kat bawah ni adalah pilihan style id yang aku dapat..kalo lain2 leh google lagik..hehe

10

11

12

13

14

15

16

17

18

k korang...selamat mencuba... :)


PROMOSI TUNGKU MODEN...meh klik SINI or gambar bawah...

5 budak comey:

nabilah_2908 said...

letak pingbox YM kat blog pun membantu juga....

bila owner blog sedang on9...

visitors yg dtg ke blog..boleh terus hantar msg...say Hi..bertanyakan soalan pada owner blog..tmpa perlu sign in YM :)

conversation berlaku seecara langsung di blog dan di YM owner je...best tak..?

sy pernh buat pasal ni...kalau nk tau tnya la yupp..nnti sy berikan link entri tu.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
HAPPY BIRTHDAY BFF

eT said...

Cam menarik jek pingbox tu.
Leh share kot.
Jap nk p jenguk kt blog nabilah.

nabilah_2908 said...

hye eT ...

ini link nya...kalau tak faham..jgn segan2 tanya yupp... :)

PINGBOX

eT said...

hehe...tq2..

semuflax said...

excellent articles, useful for me. keep writing and happy blogging.

cheap clomid